Hur fungerar en laser Skrivare?

En laserskrivare innehåller en svag laserstråle som skapar skriften. Papperet blir dock inte svärtat direkt av laserstrålen, så kraftig är den inte. Den lyser heller inte direkt på papperet, utan på en speciell skrivtrumma som sedan roterar mot papperet.

Lasern projicera bilden på skrivarens trumma som roterar förbi en coronatråd. Tråden är elektriskt uppladdad till mellan 5 000 volt och 10 000 volt. Detta ger upphov till en negativ elektrisk laddning på trummans yta

Laserskrivare

I nästa steg belyser en laser eller lysdiod delar av trummans fotoelektriska yta. Ljusstrålen neutraliserar den elektriska laddningen i de områden som blir belysta, på så vis ritas en elektrisk bild av utskriften upp på trummans yta. Tonerpulvret attraheras av laddningen på bildöverföringstrumman och fastnar. För att föra över tonerpulvret till papperet ges papperet en elektrisk laddning genom att det passerar en coronatråd. För att slutligen fästa tonerpulvret på papperet passerar det mellan två värmevalsar som under tryck smälter fast pulvret i papperet.